Beste Marco

Bevalt het een beetje bij de UEFA? Die self pass gaat het wel halen, toch? Net als de vliegende wissels en de tijdelijke straffen? Zuivere speeeltijd: check? En dat achterlijke buitenspel heeft hopelijk ook zijn langste tijd gehad? Mooi, dan ga ik je nu vragen om serieus na te denken over nog een paar hoognodige spelregelwijzigingen. Ik geef je hierbij de tip om vooraf even de wedstrijd van FC Twente tegen FC Groningen te bekijken, dan begrijp je nog veel beter wat ik bedoel.

Rood voor professionele overtredingen. Ik ben een fan van FC Twente, en jawel: dat valt niet mee in deze tijden, maar ik kan ook waardering opbrengen voor mooie acties van andere clubspelers. Ik ben een ouderwetse, romantische liefhebber. Zondag was een aanvaller van FC Groningen bezig aan een fraaie solo toen hij bij de middellijn door een verdediger van FC Twente met twee handen op de schouders omver werd getrokken. De verdediger wist dat hij geel kreeg. Maak hier rood van en het voetbal kan weer leuk zijn, in plaats van calculerend. Next!

Na fluitsignaal voor de tegenpartij geen balcontact meer. Het is toch te kinderachtig voor woorden? Volwassen mannen die een bal bij de zijlijn weigeren af te geven? Keepers die de bal vasthouden als andere spelers die uit het net willen halen? Gewoon verbieden, hoe moeilijk kan het zijn? Afblijven, opzouten, wegwezen. Kun je dat er alsjeblieft even doorheenjassen? Alvast bedankt. En trouwens, ben je het als ex-bondscoach natuurlijk ook zeer met me eens dat behalve Bergwijn en Weghorst ook Linssen een debuut in Oranje verdient? Bel jij Koeman? Mooi, dan is dat ook geregeld.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.