Mandekking

Stelt u zich eens voor: twee mannelijke sporters gaan voor het tv-programma ‘Vleeskeuring’ 24 uur op pad met bekende Nederlandse vrouwen zoals Linda de Mol, Dafne Schippers, Chantal Janzen, Marc Marie Huijbregts en Irene Moors. De heren beoordelen de dames op sexappeal, intelligentie, humor, sportiviteit en hoffelijkheid en kijken daarna of hun oordeel over hen is veranderd. Ik kan u de reacties blind voorspellen: vrouwonvriendelijk, rolpatroonbevestigend, seksistisch en in strijd met de trend naar genderneutraliteit. Trump, Poetin, Erdogan. Zwarte Piet dist Sylvana Simons, zoiets. Johan Derksen bestijgt Hélène Hendriks, ook goed. #MeToo.

Dan nu de realiteit. Ellen Hoog en Naomi van As, twee zelfbenoemde ex-hockeybabes, krijgen een tv-programma. Ik citeer het persbericht en laat het oordeel verder aan u over. ‘In ‘Ellen & Naomi: 24 uur mandekking’ gaan de voormalige tophockeysters een etmaal op pad met bekende Nederlandse mannen zoals Johnny de Mol, Gerard Joling, Afrojack, Jandino Asporaat en André Hazes. In elke aflevering beoordelen ze hem op sexappeal, intelligentie, humor, sportiviteit en hoffelijkheid en kijken ze daarna of hun oordeel over hem is veranderd. SBS6 zendt de eerste aflevering uit op 1 mei om 21.30 uur.’

SBS6? Ik zoek dekking.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.