Geweldig

Het is begonnen met hulpverleners die gewoon hun zwaar onderbetaalde werk doen. Ambulancepersoneel dat belaagd en bedreigd wordt door beschonken omstanders of bezopen raddraaiers. Tuig van de richel. Intussen zijn tal van andere branches aan de beurt. Brandweerlieden, vuilnismannen, boswachters. Politie-agenten, verkeersregelaars, stewards, vrijwilligers. Ze moeten soms letterlijk rennen voor hun eigen veiligheid terwijl ze die van anderen proberen te beschermen. Maagzuurremmende milieu-activisten jagen kansloze edelherten de snelweg op. Ze willen hun achterlijke dierengelijk halen door onschuldige mensenlevens op het spel te zetten. Ze hebben geen idee wat ze doen, maar ze doen het omdat het kan. Omdat we het laten gebeuren.

Ajax-hooligans wachten de spelersbus op. Daar bleef het tenminste nog relatief rustig. Nee, dan de supporters van Sporting Lissabon. Die vallen gewoon de spelers aan. Omdat ze een wedstrijd verloren hebben. Hallo, het is maar sport. Tom Dumoulin wordt waarschijnlijk tweede in de Giro. Mwah, dus geen eerste. Waarmee hij nog altijd zo’n honderd renners achter zich laat. Max Verstappen haalt een podiumplaats in Barcelona. Sjongejonge, vorig jaar won hij daar nog. Terwijl hij wel sneller is dan zeventien collega’s die stuk voor stuk veel meer jaren ervaring hebben dan hij. En als Kiki Bertens de finale van Roland Garros niet haalt, staat ze nog steeds heel mooi in de top vijftien van de hele wereld. We zijn een vervelend klaagvolk van ellendige zeikerds geworden.

Copyright Peter Bonder.

Met dank aan 360SportsIntelligence.

Kijk ook op www.twentesport.com.