Jabbadajajippiejippiejéé!

Nu de bierbrouwers van Jupiler hebben besloten hun naam niet langer aan de tweede competitie in het betaald voetbal te verbinden, heeft de KNVB mij verzocht om met enkele opties voor een nieuwe sponsor te komen. Ik heb me bij deze opdracht laten leiden door typisch mannelijke argumenten op basis van het masculiene karakter dat voor de voetbalsport zo kenmerkend is. U mag dat rolpatroonbevestigend vinden, maar dat is het vrouwenblad Opzij ook. Dit gezegd en gemeend hebbend ga ik nu over tot mijn adviezen aan de KNVB.

Martini. De basis van deze cocktail is een klassieker onder de mannencocktails. Immers: James Bond dronk zijn Martini al graag, maar dan dry, en vooral: shaken, not stirred. Om die klassieker nog spannender en krachtiger te maken hoef je hem alleen maar a touch of dirty te geven. Daarmee bewijs je een man te zijn die zijn klassiekers kent, maar ook een een-tweetje met verandering niet uit de weg gaat. Voetballen in de Martini League, dat is cool, calm and collected.

Old Spice. Onze vaders depten er hun kinnen en wangen reeds mee. En nog steeds is Old Spice de geur voor mannen die geweldig willen ruiken, zonder daar hard hun best voor te hoeven doen. Old Spice is het ultieme verzorgingsmerk voor mannen en brengt authenticiteit, performance en vertrouwen. Voetballen in de Old Spice League, dat ruikt naar meer.

Suitsupply. Misschien een tikje controversieel, maar wel een merk met lef en dus perfect passend bij onze doelgroep. Elke campagne is er weer een op het snijvlak van smaak en fatsoen, maar het verkoopt wel en de free publicity kopt de voorzet keurig in. De vrouw als lustobject, de man als testosteronbom? De heren van VI lusten er wel pap van, want sex sells. Voetballen in de Suitsupply League, dat is het leukste wat er is met je kleren aan.

Hornbach. Bij elk doelpunt klinkt het in alle stadions: Jabbadajajippiejippiejéé! Hornbach is er voor de echte doorzetter. Voor mensen die met pure wilskracht, passie en hun eigen handen iets nieuws maken. Of het oude willen opknappen. Net zo lang schilderen, schroeven, boren en zagen tot het goed is. Voetballen in de Hornbach League, dat is pas een project. Jabbadajajippiejippiejéé!

Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.