Rampjaar

Er is veel kritiek op de leiding van Ajax. Dat kan me eerlijk gezegd niet hard genoeg gaan, maar het valt niet te ontkennen dat Edwin van der Sar en Marc Overmars tenminste nog wel eens een Europa Cup omhoog hebben geduwd. Erik Velderman, de directeur van FC Twente, zal ik me vooral herinneren als de man die bij de presentatie van Gertjan Verbeek de clubsjaal mocht vasthouden. Op de begeleidende foto was een hoofdrol weggelegd voor Jan van Halst in diens functie van Wethouder Hekking: voor de camera heldhaftig en onverschrokken, maar de achterbroek aantrekken als zijn vrouw op het ereterras begint te huilen vanwege een lullig spreekkoortje. En dat is dan de man die er verantwoordelijk voor is dat een uiterst beperkte voetballer als Marko Kvasina een contract van vier jaar kreeg aangeboden. Geen misverstand: als ik de Oostenrijker was geweest had ik ook blind getekend en me vier jaar lang elke 25ste van de maand helemaal bewusteloos gelachen, maar het is tekenend voor de ellende bij de vierde club van Nederland. René Hake moest van de sponsors zonodig weg, Gertjan Verbeek ging het erbij doen naast zijn tv-schnabbels en Mario Pusic probeerde na de blamage bij Vitesse de camera weg te duwen terwijl hij op 21 oktober na de 3-0 winst op Roda JC nog heel PR-bewust het middelpunt van de juichende massa wilde zijn. Ik bedoel maar: het ging dit rampjaar op alle denkbare fronten mis, met het allerslechtste elftal ooit. Vosta 2 met John Landewé had het beter gedaan. Maar elk nadeel heeft zijn voordeel: vanaf nu kan het alleen maar beter gaan. Dus als iemand nog een seizoenkaart in de aanbieding heeft, dan hou ik me van harte aanbevolen.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.