WK (2)

Wie van voetbal houdt, zou de Zembla-aflevering van vorige week nog eens moeten bekijken. Of juist niet, want als liefhebber word je daar niet vrolijk van. De uitzending geeft een duister beeld van de schimmige praktijken rondom de toewijzing van het WK aan Rusland. De strijd ging tussen Engeland, dat Prins William en David Beckham inhuurde, en Vladimir Poetin, die al zijn marionetten aanstuurde. Er kwamen zelfs complete spionageteams aan te pas om elkaars manoeuvres na te gaan, maar de afloop was vanaf het begin duidelijk: Rusland moest en zou het worden, met dank aan Gazprom. En zo zijn er nog wel meer vraagtekens te stellen bij dit toernooi. Kan iemand mij, bijvoorbeeld, vertellen waarom we allemaal ineens voor het Marokko van dat verwende prinsje Hakim Ziyech moeten zijn? Ik heb niks tegen Marokkanen, sterker nog: Soufiane Touzaki en Najib Amhali zijn mijn helden, maar ik ben niet voor Marokko. Ik ben voor Nederland. Als dat tenminste nog mag van de NOS, de NRC en de andere weg-met-ons-policor-halal-media. Zo, en dan is het nu de hoogste tijd om na de eerste speelronde een voorlopige tussenbalans op te maken.

Linksbek Dream Team:

Guillermo Ochoa (Mexico); Aleksander Kolarov (Servië), Andreas Granqvist (Zweden), José Giminez (Uruguay), Kieran Trippier (Engeland); Aleksander Golovin (Rusland), Luka Modric (Kroatië), Denis Cheryshev (Rusland); Cristiano Ronaldo (Portugal), Harry Kane (Engeland), Romelu Lukaku (België).

Voorspelling top 4: 1. Frankrijk; 2. Duitsland; 3. België; 4. Spanje.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.