WK (3)

Het kan u niet ontgaan zijn dat de NOS voor dit toernooi fors heeft uitgepakt, alsof we er wél bij zijn. Ik tel achttien namen die vrijwel dagelijks rechtstreeks te zien of te horen zijn. In alfabetische volgorde: Hugo Borst, Tom Egbers, Jeroen Elshof, Jeroen Grueter, Pierre van Hooijdonk, Philip Kooke, Bas Nijhuis, Bert Maalderink, Jan Roelfs, Henry Schut, Joep Schreuder, Frank Snoeks, Jeroen Stekelenburg, Jeroen Stomphorst, Soufiane Touzani, Rafael van der Vaart, Arno Vermeulen en Frank Wielaard. Er wordt flink voor- en nabeschouwd, waarbij de volstrekte zinloosheid van met name Joep Schreuder zo langzamerhand ernstige vormen begint aan te nemen. En verder valt op dat het het allemaal mannen zijn. Bij de Belg hebben ze Imke Courtois, die in haar eentje meer zinnige dingen zegt dan Rafael van der Vaart, Hugo Borst en Arno Vermeulen bij elkaar. Bij de NOS komen vrouwen alleen in beeld als studiogast. En dan moet ik eerlijk bekennen dat ik Jackie Groenen en Anouk Hoogendijk liever zie dan Tommie Beugelsdijk en Lex Immers.

Linksbek Dream Team:

Kasper Schmeichel (Denemarken);

Kieran Trippier (Engeland), Jose Gimenez (Uruguay), Yerry Mina (Colombia), John Stones (Engeland);

Aleksandr Golovin (Rusland), Philippe Coutinho (Brazilië), Luka Modric (Kroatië), James Rodriquez (Colombia);

Cristiano Ronaldo (Portugal), Romelu Lukaku (België).

Wissels: David Ospina (Colombia), Diego Godin (Uruguay), Andreas Granqvist (Zweden), Wilfred Ndidi (Nigeria), Isco (Spanje), Ivan Rakitic (Kroatië), Denis Cheryshev (Rusland), Eden Hazard (België), Harry Kane (Engeland).

Voorspelling top vier:

1. Kroatië, 2. Brazilië, 3. Zwitserland, 4. Colombia.

Copyright Peter Bonder.

Met dank aan 360SportsIntelligence.

Kijk ook op www.twentesport.com.