WK (4)

WK (4)

In alle WK-pooltjes waaraan ik meedoe, stond Die Mannschaft indachtig het motto van Gary Lineker (‘and in the end the Germans win’) op nummer één. Na de uitschakeling in de poulefase doe ik niet meer mee, en dat doet me vooral pijn voor Mats Hümmels. Hij was vrijwel de enige Duitser die na de nederlagen tegen Mexico en Zuid-Korea zijn verantwoordelijkheid nam en de vinger op de zere plek legde: ‘In de herfst van 2017 hebben we onze laatste behoorlijke interland gespeeld.’ Voeg daarbij het gedoe rond de oerdomme foto van Özil en Gürdogan met Erdogan, waarvan partijen als AfD en Pegida gretig misbruik maakten, en de gebrekkige voorbereiding moest zich wel wreken. Voor twee Duitsers vind ik het overigens meer dan terecht, en dat zijn de officials die na de (prachtige) 2-1 van Toni Kroos de Zweedse bank provoceerden.

Linksbek Dream Team: Danijel Subasic (Kroatië), Kieran Trippier (Engeland), Diego Godin (Uruguay), Yerry Mina (Colombia), Mario Fernandes (Rusland); Philippe Coutinho (Brazilië), Ivan Rakitic (Kroatië), Aleksander Golovin (Rusland); Eden Hazard (België), Harry Kane (Engeland), Killian Mbappe (Frankrijk). Wissels: Kasper Smeichel (Denemarken), Andreas Granqvist (Zweden), John Stones (Engeland), Jose Gimenez (Uruguay), Paul Pogba (Frankrijk), Shinji Kagawa (Japan), Edinson Cavani (Uruguay), Roberto Firmino (Brazilië), Neymar (Brazilië).

Voorspelling top vier: 1. Kroatië, 2. Frankrijk, 3. Brazilië, 4. Engeland.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.