Besef

Het hart van deze FC Twente-fan maakte een sprongetje toen hij in de VPRO Gids voor zondag 12 augustus om 00.05 uur de aankondiging van Studio Sport Eredivisie zag, met onder andere een samenvatting van de wedstrijd PEC Zwolle-FC Twente. Hè? We waren toch gedegradeerd naar het eh…, Keuken Kampioen Kleuterklasje? En jawel, hier was sprake van een evidente blooper. Toch bedankt, VPRO, voor deze morele steun in barre – en mogelijke hoop op betere tijden. Dat kunnen we hier wel gebruiken, want langzaam maar zeker beginnen het begrip en het besef in te dalen, zoals Leon ten Voorde het weer eens uitstekend verwoordde in zijn vertrouwd amusante een-tweetje met Fardau Wagenaar voor www.tubantia.nl. WE.DOEN.NIET.MEER.MEE. Met gepaste jaloezie keken we naar het enorme spandoek op De Vijverberg: ‘Daor bunt wi-j weer’. Heel herkenbaar ook: de beelden van de uitzinnige vreugde bij de supporters van FC Emmen in Den Haag. Fortuna Sittard, dat na zestien jaar afwezigheid op het hoogste niveau een punt pakt bij Excelsior: mooie goal, puike prestatie. Ja, we deelden zelfs de boosheid in Almelo omdat de schüdsrüchtür in de blessuretijd affloot toen Heracles de 1-2 tegen Ajax voor het inschieten had. Dat alles, en nog veel meer, zullen we in het nieuwe seizoen van een afstand moeten observeren. En dan kan clubicoon Eddy Achterberg nog zoveel ‘kippenvel’ krijgen van het grote aantal verkochte jaarkaarten: ook een druk bevolkt bijveld is en blijft een bijveld. Het is een feit waarmee we het voorlopig zullen moeten doen. WE.DOEN.VERDOMME.NIET.MEER.MEE


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.