Twents accent

FC Twente speelt morgenavond in de Beugel Bunker tegen Roda JC. Dat was vorig seizoen nog een aardig affiche in de Eredivisie, maar we weten allemaal dat het nu een wedstrijd is in de competitie waarvan we de naam niet kunnen noemen zonder een meewarige glimlach te moeten onderdrukken. Je vraagt je af wie dat heeft bedacht en, erger nog, heeft goedgekeurd. En intussen maken ze zich bij Ajax op voor een nieuw avontuur in het miljoenenbal dat Champions League heet. Dat gebeurt dan met een sterk Twents accent, en in het geval van de trainer geldt dat helaas ook letterlijk. Allejezus, wat een lelijke tongval heeft Erik ten Hag nog steeds. Hadden ze hem niet een paar weken naar de nonnen in Vught kunnen sturen? Die kregen zelfs Louis van Gaal aan het Spaans, hoewel dat ook weer niet om aan te horen was (en z’n Duits en z’n Engels trouwens ook niet).

Naast hem in de dug out zit Alfred Schreuder, die een paar jaar geleden nog hoofdtrainer van FC Twente was. In die periode ging het niet zozeer om zijn sportieve prestaties, die overigens niet heel bijzonder waren, maar vooral om zijn gigantische salaris. In die tijden groeiden de bomen nog tot aan de hemel, met dank aan Aldo en Joop, en daar plukken we nog steeds de wrange vruchten van. Sterker nog: de bomen zijn op. En daarmee (bruggetje!) komen we bij de twee ex-siergewassen van FC Twente die nu in de Johan Cruyff Arena bloeien: Dusan Tadic en Hakim Ziyech. Het schijnt dat de twee een moeizame relatie hebben sinds het Servische prinsje het nummer tien heeft opgeëisd dat eigendom was van de Marokkaanse parel die zo graag op het WK had willen glanzen, maar in Rusland een hopeloos dof toernooi speelde en nu met al zijn chagrijn tot een langer verblijf in Amsterdam veroordeeld lijkt. Kijk, dan zie ik toch liever Woutje Brama tegen Roda JC in de Beugel Bunker.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.