Trainers

Het was natuurlijk een godvergeten schande dat Kees Driehuis vanwege zijn leeftijd moest stoppen met de presentatie van Per Seconde Wijzer, maar zijn opvolger Erik Dijkstra kan bij mij wel een potje breken. Oké, hij heeft een Twents accent, maar daar ben ik selectief in. Van hem, en van Gertjan Verbeek, kan ik het hebben, van Erik ten Hag juist niet. Afgelopen maandag ging één van de vragen in de categorie ‘sport’ over de trainers van FC Twente gedurende de laatste seizoenen. Met zichtbaar plezier liet hij de namen en de foto’s aan ons voorbij gaan en het was een feest van de herkenning. Eén van de trainers die we moesten zien te herkennen, was John van ‘t Schip, die het nu bij PEC Zwolle erg moeilijk heeft, maar in Enschede ook geen succes was. Hij werd niet gepruimd door de spelers, van wie Scott Booth het dodelijkst was in zijn commentaar: ‘Hij leert meer van ons dan wij van hem’. Ton van Dalen wond er ook geen doekjes om: 'Hij is niet goed genoeg voor Twente'. Na één seizoen, waarin de club het vege lijf ternauwernood redde, gooide hij vlak voor de start van de nieuwe competitie de handdoek in de ring. Zijn opvolger was René Vandereijcken en laten we voorzichtig stellen dat deze Belg geen voorstander van offensief voetbal was. Wat dat betreft hebben we toch meer aan Marino Pusic, die met tien punten uit vijf wedstrijden op een gedeelde vierde plek staat – wat voor een debutant in de eerste divisie helemaal zo gek nog niet is.

Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.