BBC One

Deze week wordt er in Engeland weer gevoetbald voor de FA Cup. Op het programma staan wedstrijden tussen Dorking Wanderers en Gloucester City, Bristol Manor Farm en Slough Town, en Kidsgrove Athletic en Workington. Ik ben daar dol op en kan er geen genoeg van krijgen, met dank aan BBC One. Sinds ik die zender op de kabel heb, begon mijn sportzondag met de herhaling van Match of the Day om half negen ‘s ochtends. De presentatie is in handen van Gary Lineker en die doet dat meer dan uitstekend, vooral wanneer Alan Hansen en Alan Shearer de analisten zijn. En verder was mijn zondag helemaal goed als John Motson met zijn karakteristieke stemgeluid het commentaar gaf. Vorig jaar nam hij afscheid omdat hij het spel zelfs met een verrekijker op zijn bril niet echt scherp meer kon volgen, maar wat een baas was dat: 29 FA Cup finales en 10 World Cup toernooien in 40 jaar BBC. Wat mij betreft onvergetelijk is zijn ‘Oh yes!’ bij het doelpunt van Paul Gascoigne tegen Schotland op het EK van 1996. Zijn stem is verstomd, maar intussen is vorige week ook BBC One uit het pakket van mijn provider Fiber geskipt. Het gansje van de helpdesk kon me helaas niet verder helpen, al had ze wel ‘meer klachten gehoord’. Wat moet ik nu doen om BBC in het algemeen en Match of the Day in het bijzonder weer te kunnen ontvangen? Overstappen naar een andere provider? Zo ja, welke dan? Of weet iemand een escape op de laptop? Help!


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.