Kapper

Het is allemaal begonnen met Winston Bogarde, die door zijn mede-Ajacieden ‘Lex Goudsmid’ werd genoemd vanwege de vele sieraden die hij droeg. Hij zette de trend van steeds maar gekker uiterlijk vertoon. Royston Drenthe ging toen hij in Turkije speelde met het vliegtuig naar de kapper. De parkeerkelder van Huis ter Duin in Noordwijk, waar het Nederlands Elftal zich verzamelde voor een interland, blonk als een showroom van exclusieve bolides en ander statusblik. We herinneren ons allemaal de hoed van Memphis Depay, bij wie onlangs in Lyon werd ingebroken waarbij voor 1,6 miljoen aan spullen werd buit gemaakt. Gewone mensen hebben het verzamelde werk van Konsalis in de kast staan, profvoetballers leggen voor een fortuin aan Rolexen, Omega’s en Breitlings in de vitrine. En het gaat maar door en het houdt maar niet op. In de Volkskrant van woensdag stond een onthullend interview met ‘shishakapper’ Cihan Karadavut uit Rotterdam. Tot zijn clientèle behoort vrijwel de gehele Feyenoord-selectie, maar ook Hakim Ziyech komt er voorrijden met zijn AMG, een Mercedes-type waarvoor alle kinderen uit de buurt naar buiten komen. Eljero Elia stapt uit een Lamborghini of Rolls-Royce en Karim El-Ahmadi, de zo gewoon gebleven UDI-jongen uit Enschede-Zuid, maakt de blits met zijn Porsche Panamera. Kijk, het zal me allemaal jeuken wat ze met hun veel te vele centen doen, maar dat is dus wel waarom ik zo’n zwak heb voor een speler als Wout Brama. Voor deze pure parel van het Twentse land geen bling bling of bla bla, maar gewoon waar voor je geld. Des te spijtiger dat we hem zo lang zullen moeten missen.

Copyright Peter Bonder.

Met dank aan 360SportsIntelligence.

Kijk ook op www.twentesport.com.