Kunstgras

Als actief hockeyer heb ik nog op natuurgras gespeeld. Vooral het veld van Lochem aan de overkant van de Koopsdijk was daar uitermate geschikt voor. Kort gemaaid, strak gelegd en als het even kon met een mooi laagje dauw erop. Daar ging je met plezier naar toe, onder de rook van Hotel-Restaurant De Scheperskamp. Onze eigen velden van EHV aan de Witbreuksweg, waar nu enorme waterbassins liggen, waren in die tijd een stuk minder. Niveau knollentuin. Later, na de verhuizing naar de Geessinkweg in Enschede-Zuid, gingen we al snel over op kunstgras en sinds een paar jaar liggen er twee state-of-the-art watervelden.

Kunstgras is voor hockey de ideale ondergrond. Voor voetbal is het alleen geschikt om er de jeugd, de amateurs en de recreanten op te laten spelen en trainen. Ronald Koeman had groot gelijk met zijn opmerking dat hij geërgerd had zitten kijken naar Excelsior-Ajax en Heracles-Feyenoord. Met name de mat op Woudenstein, met die rondvliegende korrels, is een belediging voor de echte liefhebber. In alle volwassen voetballanden om ons heen is kunstgras op het hoogste niveau geen serieuze optie. Heracles moet daarom onmiddellijk kappen met die onnozele flauwekul om als enige club in de eredivisie aan dat rare plastic vast te houden.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.