La Final

Dus u vond het wel stoer dat 1.400 FC Twente-supporters in 22 touringcars hun club achterna reisden naar Volendam? Dat was een onschuldig schoolreisje vergeleken met de massale volksverhuizing die plaats vond vanuit Argentinië naar Madrid voor de Superclásico tussen River Plate en Boca Juniors. De finale om de Copa Libertadores kon vanwege de veiligheid niet in Buenos Aires gespeeld worden, maar het Barnebeu was in dit speciale geval geen slechte optie. Behalve zo’n 20.000 Argentijnse fans van beide ploegen hadden veel Spanjaarden met Zuid-Amerikaanse roots een kaartje weten te bemachtigen en die zullen daar geen spijt van hebben gehad. Wat ik zondagavond live mocht volgen, was een zinderende voetbalwedstrijd, met kiezelharde tackles, meterslange slidings, technische hoogstandjes, razendsnelle combinaties, knallende emoties, ook op de tribunes, en een prachtig doelpunt van Juan Quintero, die we binnenkort dus waarschijnlijk wel op één van de Europese hoofdvelden zullen kunnen bewonderen. Jammer alleen dat ze bij Fox inzake het commentaar hadden gekozen voor David Endt, die het kennelijk zijn taak vond om vijftig van de zestig seconden die een minuut telt aan het woord te zijn en die tijd voornamelijk vol te lullen met een voorspelbare herhaling van obligate gemeenplaatsen. Deze hopeloze romanticus mag dan een kenner van het Latijnse voetbal heten, dit was wel erg veel Sierd de Vos 2.0 en weer terug. Tip voor Fox: neem de volgende keer Frank Kramer, dan krijg je én een geweldig leuke wedstrijd én een onvergetelijk verhaal.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.