Rampjaar

10 x FC Twente in 2018. Vrijdag 20 januari: Roda JC-Twente 1-1. Na de 0-1 van Vukic maakt de thuisclub vlak voor tijd gelijk via Schahin. Met dit puntje schieten beide partijen niet veel op. Woensdag 7 februari: Twente-AZ 0-4. Weghorst en Jahanbakhsh scoren ieder twee keer, Twente is kansloos en incasseert bovendien twee gele kaarten voor Cuevas, die nu bij Austria Wien speelt. Jodelahiti. Vrijdag 9 maart: Heracles-Twente 2-1. De derby die je niet wilt verliezen, maar dan gebeurt het toch. De wedstrijd wordt beslist door een eigen doelpunt van Maher, die daarmee een waardeloos seizoen chagrijnig markeert. Zondag 29 april: Vitesse-Twente 5-0. Vak P probeert met een sfeeractie de moed er nog in te houden, maar de ploeg laat zich lamlendig naar de slachtbank leiden. De degradatie die je wist dat zou komen. Zondag 6 mei: Twente-NAC 1-1. Een gitzwarte rookbom staat symbool voor de donkere wolken boven de Beugel Bunker. Dit was voorlopig de laatste thuiswedstrijd in de Eredivisie, half Nederland lacht zich kapot.

Vakantie.

Zondag 17 augustus: Twente-Sparta 2-1. De eerste thuiswedstrijd in de nieuwe Jupiler League, waarvan de naam me even is ontschoten. Het stadion loopt gewoon weer vol. Boere beslist de wedstrijd met een benutte penalty.

Zaterdag 6 september: Twente-Top Oss 1-2. Het debuut van Espinosa in de basis mag niet baten, de gasten sluipen terug naar Brabant met een dik verdiende overwinning, de eerste thuisnederlaag. Zondag 14 oktober: Twente-MVV 0-1. De tweede thuisnederlaag, het begin van een thuistrauma? Twee weken later wordt het 1-0 tegen Almere, doelpunt van Boere. Krappe winst, maar wel drie punten. Vrijdag 30 november: Twente-Jong Ajax 2-5. Twee weken na de derde thuisnederlaag tegen Go Ahead gaat het op onthutsende wijze helemaal mis. Misschien wel de grootste afgang in de geschiedenis. Dinsdag 18 december Twente-RKC 2-0. We gaan door in de beker en zitten bij de laatste acht. De wedstrijd was niet best, maar het resultaat geeft hoop voor een beter 2019 na het rampjaar 2018.

Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.