Benefiet

De beelden van de verontreinigde stranden op de Waddeneilanden hebben bij de bewoners van Sint Maarten veel emoties losgemaakt. De burgemeester van de hoofdstad Philipsburg was naar eigen zeggen diep onder de indruk: ‘Toen we de ontreddering bij de plaatselijke bevolking zagen, wisten we het meteen. We moeten iets doen voor die arme mensen daar. Het zijn hoe dan ook toch onze landgenoten.’ Het bleef niet bij woorden, integendeel, de eilanders kwamen onmiddellijk in actie. Zo is er intussen een speciaal rekeningnummer geopend waarop mensen hun financiële bijdrage kunnen storten en dat heeft in korte tijd al enkele miljoenen opgeleverd. In de televisiestudio’s zit een panel van BSM’ers dag en nacht paraat om alle giften van de vele gulle gevers te noteren. Op scholen zijn leerlingen acties gestart om hun leeftijdgenootjes van de Wadden de winter door te helpen. Strandtenthouders stellen het statiegeld van de plastic soep uit hun gedeelte van de Caraibische Zee ter beschikking. Serious Respect is begonnen met de thema-campagne ‘We Are Here To Help Schier’. De grote finale van alle georganiseerde activiteiten is een benefietwedstrijd tussen de nationale voetbalteams van Sint Maarten en Saba, rechtstreeks te volgen op Eurosport, met commentaar van Frank Kramer.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.