Lijntjes

Mooi filmpje met Theo Janssen in de auto bij Andy van der Meijde. Twee vrolijke vrijbuiters die graag de grenzen opzoeken om buiten de lijntjes te kleuren. Bizarre humor ook: Theo keek niet meer op de weegschaal, sterker nog, hij had de batterijen weggegooid. Nou kon hij bij mij al niet kapot sinds dat stiftje tegen PSV, maar dit maakte het plaatje compleet. Ik hou wel van dwarse geesten, ze geven het leven net dat beetje kleur meer. Natuurlijk had Suzanne Schulting bij DWDD groot gelijk met haar opmerking dat het protest van Kjeld Nuis een slecht voorbeeld was, en toch snapte ik zijn gedrag wel, vooral dat gebaar naar het pasje van het jurylid. Nogmaals, het klopt van geen kant, maar mag een topsporter misschien ook een keer zijn frustratie kwijt? Heb je net een baanrecord geschaatst, struikel je over zo’n lullig blokje.

Sjinkie Knegt, ook zo’n vreemde vogel. Een genie op de schaatsbaan, maar daarbuiten niet echt handig. Eerst scheurt hij een spier door gedoe met een vorkheftruck, vervolgens steekt hij zichzelf in de hens na een ongelukje met een houtkachel. Tja, linke soep en vette pech. Neem van mij maar aan dat hij er volgend jaar gewoon weer staat. En dan hebben we nog Yuri van Gelder, de Lord of the Rings. Als een klein kind naar huis gestuurd door Maurits Hendriks vanwege een paar biertjes in Rio de Janeiro. Nu is er wiet gevonden in het huis van zijn ouders. Nou èn? Heel de provincie Brabant is één grote hennepschuur. In een stad als Tilburg is de omzet van de lokale drugsmafia groter dan het budget van B&W. Laat die jongen met rust. Zo, en dan nu graag een leuke woordspeling met ‘lijntje’.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.