Persbericht

Na de 3-1 winst bij Almere City en het behalen van de eerste plaats heeft de activiteitencommissie van de gemeente Enschede het draaiboek bekend gemaakt voor de huldiging van FC Twente als de kampioen van de Tweede Divisie. Omdat de laatste wedstrijd van het seizoen op vrijdag 3 mei thuis tegen Cambuur is, zullen de festiviteiten vanwege de Dodenherdenking van zaterdag 4 mei verplaatst worden naar zondag 5 mei, waarmee er dus in dubbele betekenis van een Bevrijdingsdag sprake zal zijn. De dag begint met een aubade rondom het Ei van Ko, waarbij de spelers en de staf op het bordes van het stadhuis de toejuichingen van het publiek in ontvangst kunnen nemen. Een speciaal onderdeel van dit programma is een optreden van de Enschedese band Teach In met het nummer Ding a Dong, waarmee in 1975 het Eurovisie Songfestival gewonnen werd. Daarna verplaatst het feest zich naar de omgeving van de Beugel Bunker, waar het bestuur van Vak P zal rondgaan met gratis hash, coke en pillen en de prijs van het bier met een kwartje verlaagd wordt. Voor het hoogtepunt van de ceremonie heeft de organisatie Joop Munsterman en Aldo van der Laan in de arm genomen, die zich bereid hebben verklaard om de felbegeerde KNVB-schaal uit te reiken aan captain Wout Brama. Ter verhoging van de feestvreugde heeft de gemeente besloten dat alle café’s in de binnenstad de gehele nacht open mogen blijven, net als op 21 mei 1975 vanwege de return in de finale om de UEFA Cup tegen Borussia Mönchengladbach.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.