Schoolreisje

FC Twente telt weer mee. Alle anders clubs in de Keuken Kampioen Divisie zijn blij als de club uit Enschede langs komt, met enkele honderden supporters die wel een frietje, een worstje en een biertje lusten. Fox Sports zendt vrijwel alle wedstrijden van de landskampioen uit 2010 live uit. De Beugel Bunker zit elke veertien dagen gewoon vol, alsof er niets veranderd is, en het You’ll Never Walk Alone meandert weer als van ouds langs de volgepakte tribunes. In de business seats en de skyboxen is het in de derde helft ouderwets bal, met netwerkers die van hun baas vanwege de win-win-situatie naar het voetbal moeten. Maar ook de echte liefhebbers zijn er niet weg te slaan, want als je wint heb je vrienden en FC Twente telt weer mee. Met dank aan Ted van Leeuwen, die opnieuw een paar winnende prijskonijntjes (Smith, Espinosa, Aitor, Zekhnini) uit de hoge hoed heeft getoverd. De ploeg is na een stroeve start, met de 2-5 thuisnederlaag tegen Ajax B1 als het absolute dieptepunt, nu al acht wedstrijden op rij ongeslagen en de titel lonkt nadrukkelijk, met rechtstreekse promotie als de hoofdprijs annex superbonus. FC Twente telt weer mee: het jongensteam onder de dertien deed pas geleden mee aan een toernooi in Dubai, met vergelijkbare Europese grootmachten als Barcelona en Juventus. Nu heb ik geen idee, en het gaat me natuurlijk ook geen bal aan, wie dat schoolreisje betaald heeft, en ik zal de laatste zijn om die gastjes deze unieke levenservaring te misgunnen, maar de mensen die aan het Colosseum in loondienst waren en na de degradatie ontslagen moesten worden, denken daar misschien toch iets genuanceerder over.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.