Glückauf!

Een paar weken geleden staken fans van Schalke 04 de supporters van FC Twente een hart onder de riem in het centrum van Manchester, waar hun helden een paar uur later door het lokale City met 7-0 zouden worden afgedroogd. De liefde tussen de twee volksclubs is er al jaren en zit nogal diep. Na 13 mei 2000 waren de Königsblauen de eersten die zich spontaan aanboden voor het spelen van een benefietwedstrijd in Enschede, maar de commerciële belangen van toenmalig shirtsponsor Essent wogen zwaarder dan de sportieve sentimenten, dus werd het Werder Bremen en daar zaten de supporters in de Beugel Bunker niet op te wachten. Het heeft de onderlinge gevoelens kennelijk niet geschaad en om de Duitsers te bedanken voor hun morele steun gedurende de laatste jaren, heeft FC Twente 900 kaarten beschikbaar gesteld voor Schalke-fans. De eerste 300 waren van de partij bij de wedstrijd tegen Volendam, de volgende 600 worden verdeeld over de komende duels met Dordrecht en Telstar. Nu kunnen we wel heel cynisch stellen dat deze drie tegenstanders vergelijkbaar zijn met grijze muizen uit de 2. Bundesliga als Sandhausen, Greuter Fürth en Erzgebirge Aue, en dus makkelijke kandidaten voor zo’n gratis gebaar, maar het zijn wél 900 plaatsen. Bovendien kan men in Gelsenkirchen de nodige support goed gebruiken. Schalke verkeert in een ongekende crisis, de trainer is al ontslagen en een dreigende degradatie naar de bedroefde bijvelden hangt als een donkere wolk boven das Revier. Mocht het onverhoopt zo ver komen, dan voorspel ik dat FC Twente volgend seizoen 3 x 300 gratis toegangskaarten krijgt voor de wedstrijden tegen Sandhausen, Greuter Fürth en Erzgebirge Aue. Glückauf!


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.