Sportraad

Volgens een advies van de Nederlandse Sportraad moet Assen zich terugtrekken als kandidaat voor de organisatie van de Formule I omdat Zandvoort het moet worden. Voordat ik dit voorstel met de grond gelijk ga maken, neem ik u eerst even mee naar de bezetting van dit orgaan, waarvan ik eerlijk gezegd tot op heden nog nooit gehoord had. Voorzitter is Michael van Praag, erkend baantjesjager bij de KNVB, de UEFA en Ajax en in die laatste hoedanigheid ooit de beoogde verbieder van een spandoek met de tekst ‘Hasj, Coke & Pillen’ van FC Twente-fans, terwijl zijn eigen supporters zich volstrekt ten onrechte mogen blijven associëren met de staat Israël en de daaraan verbonden symbolen. Gaan we door naar Merel van Vroonhoven, commissaris bij het ethische bolwerk van de ING, onze nationale witwasbank voor al uw criminele transacties. Nummer drie: Ahmed Aboutaleb, de burgemeester van Rotterdam, wiens enige sportieve betrokkenheid blijkt uit het feit dat hij af en toe noodgedwongen en met zichtbare tegenzin een Feyenoord-sjaal draagt. En kijk, daar hebben we Pieter van den Hoogenband, die uitsluitend voor een topsalaris iets hoogs bij het NOC wilde worden. Jaap de Groot, veel te lang chef sport van De Telegraaf geweest, commentaar overbodig. Leanne van den Hoek, legerofficier en in haar vrije tijd onder andere actief in het Comité van Aanbeveling van de Stichting Britt Helpt, adviseur van en docent bij het YogaNetwerk Defensie en plaatsvervangend voorzitter Huishoudelijke Commissie ‘s Gravenduyn 3.2. Deze kanonnen, en nog een paar nitwits meer, zijn dus van mening dat de peperdure hobby van circuit-eigenaar Prins Bernhard, uitmelker van meer dan vijfhonderd pandjes in Amsterdam, zwaarder weegt dan de sportieve en economische belangen van een hard werkende provinciestad, waar men alles tiptop voor elkaar heeft en jaarlijks bewijst om probleemloos meer dan honderdduizend bezoekers te ontvangen, waar het in de aanloop naar Zandvoort op een mooie zomerdag vooral puffen in de file is. De boodschap is duidelijk: nadat ze Groningen keihard hebben laten barsten, samen met de graaiende roofridders van de Shell en de NAM, is het nu de beurt aan Assen om meedogenloos belogen en belazerd te worden. Het wordt tijd dat dit niet meer gepikt wordt en ik heb wel een idee hoe we dat kunnen doen. Er zit qualitate qua veel regeringsvolk in dat nepcommissietje en dus is mijn advies voor 20 maart: stem ze weg, de fossiele reptielen van de Pinokkio-elite.

Copyright Peter Bonder.

Met dank aan 360SportsIntelligence.