FC Panda

Mijn schoonfamilie komt uit het Land van Maas en Waal, om preciezer te zijn tussen Ewijk en Winssen. Hun favoriete club is NEC, pardon: En Ee Zee, want nek zit hier (hals) en En EE Zee zit hier (hart). Carlos Aalbers, een zwager van mijn vrouw, speelde tussen 1982 en 1996 maar liefst 385 wedstrijden voor de club van rood, groen en zwart. Zijn sportieve hoogtepunt was de wedstrijd voor de Europa Cup tegen Barcelona in Nijmegen op 19 oktober 1983. Het werd in De Goffert op die gedenkwaardige avond 2-3 en hij speelde tegen Spaanse vedettes als Vigo, Alexanko, Alonso en Carrasco. Uit werd het 2-0 en daarmee was het Europese avontuur alweer voorbij voordat het goed en wel begonnen was, maar dit had hij toch maar mooi meegepikt. In 2007 begon hij als technisch directeur, maar in 2013 werd hij bij het grof vuil gezet vanwege, u raadt het al, ‘niet te overbruggen verschillen van inzicht’, na een maand met ziekteverlof te zijn geweest.

Hij was niet de eerste, en zal ook zeker niet de laatste zijn, die in Nijmegen op de keien komt te staan. Sinds het ontslag van Ruud Brood in 2016 hebben vijf trainers er niet de eindstreep gehaald: Ernest Faber, Peter Hyballa, André Bogers en sinds deze week ook Jack de Gier, die met zijn assistent Patrick Pothuizen in hun tijd bij FC Twente heel wat stapvoeten op de Oude Markt in Enschede heeft achtergelaten. De 4-0 nederlaag bij Jong Ajax en de daarmee gepaard gaande veertiende plaats op de ranglijst, hebben hen de das omgedaan. Marcel Boekhoorn, nummer acht in de Quote 500 met een geschat vermogen van 1,9 miljard euro en de grootste sponsor van NEC, moet knarsetandend toezien hoe zijn geld in een bodemloze put verdampt aan afkoopsommen en oprotpremies. Misschien kan hij net zo goed die twee panda’s uit zijn eigen dierentuin op de bank zetten. Gelet op de kwaliteit van de selectie zal het waarschijnlijk niet veel verschil maken. En ze zijn so wie so goedkoper.

Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.