Hockeyfeest

Dat ik al een tijdje meeloop in de staf van EHV Heren I zal menigeen niet onbekend zijn. Het was niet altijd een even groot feest, met de ene trainer heb je nu eenmaal een betere klik dan met de andere, maar dit seizoen is het helemaal geweldig, met eigenlijk maar één dieptepunt: de uitschakeling in de kwartfinale van de Silver Cup door tweedeklasser Alphen. Mijn gewaardeerde collega-columnist Jan Nedendorp was er op mijn uitnodiging bij, vorige week vrijdag, en ik heb hem weliswaar een leuke avond, maar helaas geen overwinning kunnen bezorgen, zoals u op deze website hebt kunnen lezen. Voor de rest kunnen we alleen maar tevreden zijn, hoewel het begin beroerd was: eind juli hadden we nog geen trainer-coach. Het was uiteindelijk good old Jack Justus, hockeyman met enorm veel ervaring bij Hattem, die ons tot aan de winterstop zou gaan begeleiden. Het was een aangename periode, waarin het jonge team (gemiddelde leeftijd per september: 20 jaar) veel van zijn rust en wijsheid heeft geleerd. Na de winterstop nam Ronald Brouwer, gepokt en gemazeld in het Twentse hockey, het over en onder zijn leiding werd de stijgende lijn voortgezet, met nu al zes overwinningen op rij en drie zeges in de beker, waarvan twee na shoot outs. Aanstaande zondag is de laatste wedstrijd van het seizoen, bij de al gedegradeerde Groninger Studs. Als we die winnen, en waarom zouden we dat niet doen, dan hebben we van alle ploegen in de tweede competitiehelft de meeste punten gehaald. Wat een jaar was dit. Jongens, bedankt. En ruim nou verdomme eindelijk eens die kleedkamer op.

Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.