Offline.nl

Het vakantiehuisje in Ermelo was voorzien van Digitenne, dat tot mijn grote vreugde ook de BBC in het pakket had. Zo kon ik op zaterdagavond eindelijk weer eens genieten van Match of the Day, dat door mijn vorige provider zonder pardon uit de selectie was gezet. Nu is de Premier League niet de allerbeste competitie ter wereld (Ajax had geen kind aan de Spurs en dat zegt genoeg), maar Match of the Day is wel het allerbeste voetbalprogramma ooit. Het enthousiasme en het plezier van de makers werken wat mij betreft heel aanstekelijk en dat geldt helaas niet voor de opvolgers van mijn internetcowboys. Ik zat goed bij Fiber, maar kennelijk had iemand bedacht dat de firma Online.nl een betere optie zou zijn.

In een mailing, die gelet op het aantal spel-, stijl- en taalfouten was opgesteld door de assistent van de stagiaire, werd ik van harte geluk gewenst met de ‘migratie’ – een woord dat ik vooral associeerde met het bestaan van een Poolse bouwvakker. Niet dat ik iets tegen Poolse bouwvakkers heb, overigens, want die zijn ongetwijfeld beter in hun vak dan de prutsers van Online,nl, dat bij ons thuis inmiddels Offline.nl is gaan heten. Ik heb intussen vijf medewerkers van de helpdesk aan de lijn gehad, na vijf keer minstens tien minuten wachttijd, geteisterd door een zenuwslopend pauzemuziekje. Ik ben voor mijn doen ongehoord boos geweest, vanwege de tegenstrijdige informatie die ik kreeg en het hemeltergende gebrek aan service.

Op 9 april zou het gaan gebeuren, volgens de mailing was het een kwestie van stekker erin en stekker eruit, maar sindsdien is de vaste telefoonlijn zo dood als een pier en op 17 april kwam er een monteur langs waarna we weer tv-beeld hadden, zij het voor enkele uren. Voor de beademing van de telefoon hebben we een lokale monteur opgetrommeld (Elektrotechniek Marcel, voor al uw communicatie) en een handige buurman heeft de tv gereanimeerd. Met dank aan de firma Offline.nl, waaraan we contractueel nog een dik jaar vast blijken te zitten. Volgens het zenderoverzicht op de website, waarvan natuurlijk niets klopt, kan ik de kanalen van Ziggo Sport tegen een meerprijs bijbestellen. Dus helaas geen BBC, en dat past dan wel weer in het beeld van deze slechtste internetfirma ooit. Offline.nl, alles voor de kink in uw kabel.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.