Spandoek (2)

Drie weken terug schreef ik over een spandoek, dat me op mijn plek in de Beugel Bunker het zicht op de doelmond ontneemt. Ik vond dat eigenlijk niet kunnen, ging daarover in contact met FC Twente en kreeg de garantie dat mijn opmerking serieus zou worden genomen. Niet heel veel later kreeg ik bericht van de supporterscoördinator, dat het hierbij gaat om de Syrische vlag, die daar al acht jaar geleden persoonlijk is opgehangen door materiaalman Jacob Malki en voor hem en daarmee voor zijn moeder in Syrië bijzonder veel waarde heeft. In overleg met hem is besloten de vlag iets lager te hangen, waardoor ik weer vrij zicht moet hebben op de doellijn.

Even afgezien van het feit dat ik het grootste respect heb voor Jacob Malki en zijn moeder in Syrië: ik heb de beoogde verbetering helaas zelf nog niet met eigen ogen kunnen constateren, want op de avond van de derby was ik jammer genoeg verhinderd. Niettemin dank ik FC Twente voor het feit dat ze klachten van hun fans serieus nemen en er daadwerkelijk iets aan doen. Het maakt de nederlaag er uiteraard niet minder pijnlijk om, maar het gevoel maakt veel goed. Tot slot wil ik graag van deze gelegenheid gebruik maken om de spelers en supporters van Heracles van harte te feliciteren met de overwinning. Ik weet alleen nog niet wanneer ik van deze gelegenheid gebruik ga maken.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.