Spandoek

Dat was weer genieten, zondagmiddag tegen Utrecht. Dik verdiende 3-1 overwinning, goed voetbal en een hartveroverende inzet. Wel merkwaardig dat je om drie uur thuis bent en dan al een wedstrijd achter de rug hebt. Dat druist in tegen mijn sportieve bioritme, dat ‘s zondags tegen die tijd doorgaans pas op gang komt. En dan was er nog een spandoek met drie groene pluisjes, dat pal voor me over de reling hangt waardoor ik het zicht op een deel van de doelmond moet missen. Ik heb daarover afgelopen maandag de volgende mail aan de afdeling Ticketing gestuurd:

Goedemiddag, met ingang van dit seizoen ben ik weer van de partij in de Grolsch Veste, en met veel plezier. Ik zit in Vak 121 op stoel 1, rij 1, voor iemand met mijn hoogtevrees een prima optie. Probleem is alleen dat er precies voor mijn stoel een spandoek over de reling hangt, dat mij het uitzicht op de doellijn ontneemt, wat voor het volgen van een voetbalwedstrijd geen geringe handicap is. Ik heb zojuist hierover een – uiterst plezierig – telefoongesprek gehad met uw collega Kim, die het probleem begreep, en vanaf haar werkplek ook kon zien, maar helaas geen oplossing wist aan te dragen. Volgens mij is die oplossing heel eenvoudig: u moet mij het volledige uitzicht op het gehele speelveld bieden en dient derhalve het spandoek te verwijderen ofwel lager op te hangen, wat volgens mij allebei heel goed mogelijk is. Overigens: ik heb het bewuste spandoek gisteren nader bekeken en heb daarbij geen herkenbare afzender kunnen vinden. Misschien dat de drie groene symbolen staan voor hasj, coke en pillen, maar het is niet aan mij om daarover te oordelen.

Aan dat laatste had ik nog willen toevoegen, dat zulks me misschien meer iets leek voor Michael van Praag in zijn selectieve verontwaardiging over voetbalteksten in het algemeen en die van FC Twente in het bijzonder, maar dat vond ik in deze context toch iets te bijdehand. Ik ben tenslotte Jandino Asporaat niet. Allejezus, wat was die slecht, zeg. Enfin, ik heb nog geen reactie gehad, maar die zal ik ongetwijfeld krijgen, zo is mij beloofd. Ik hou u op de hoogte.

Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.