Aanpakken

Ivo Opstelten was de allerergste. Na elke misdaad hetzelfde credo: ‘Keihard aanpakken!’ Intussen vermaakten de drugsbaronnen zich opperbest met dure champagne en lekkere wijven. Ard van der Steur, Fred Teeven: brothers in arms zonder zaad, crime fighters met een puddingbuks. Mark Rutte bezag het vanuit zijn Ivoren Torentje en lachte alles vrolijk weg. Gaaf land, joh. En nu hebben we Ferdinand Grapperhaus, Bromsnor te Den Haag, Polletje Horlepiep met een zwemdiploma. Er wordt een onschuldige advocaat omgelegd en Beertje Pollewop komt met een fooi als tipgeld waarvoor de criminelen hun bepoederde neus ophalen en waarmee ze hun Cubaanse sigaren aansteken.

Mark my words, read my lips: de racisten van FC Den Bosch komen ermee weg. Iedereen is verontwaardigd, de KNVB, de Tweede Kamer, de Nederlandse Vereniging van Huisvrouwen, Sylvana Simons niet te vergeten, Dries Roelvink, Bonnie St. Claire. Minister Bruno Bruins, voor al uw veiligheid, wil een diepgaand onderzoek. Het enige dat hierbij diep zal gaan is de gapende lade waarin het peperdure rapport verdwijnt. Ervaringsdeskundige Dries Boussatta, want moeder met snor, had groot gelijk bij De Wereld Draait Door: niemand doet iets, alles gaat gewoon door. De beerput blijft meuren. De vraag wie het Eurovisie Songfestival moet presenteren heeft een hogere prioriteit. En voor de chauffeur nog eenmaal troelala.

Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.