Berghuis

Hij heeft nog een tijdje voor FC Twente gespeeld, zag ik op Google. Niet dat ik me er echt veel van kan herinneren, en hoewel we misschien niet al te kieskeurig moeten zijn, ben ik toch blij dat hij weg is uit de Beugel Bunker. Over wie ik het heb? Steven Berghuis, tegenwoordig de aanvoerder van Feyenoord. Terwijl iedereen dacht dat het met Theo Lucius als captain in de Kuip niet minder kon, krijgt uitgerekend dit stuk verdriet de band om. Ik heb de dekselse Dick Advocaat hoog zitten, echt waar, maar dit is zo’n foute keuze. Daar had natuurlijk Jens Toornstra moeten staan, een jongen van fatsoen en respect, met een bijna afgeronde studie fiscale economie aan de Universiteit van Amsterdam, en geen achter-de-ellebogen-type als die gladde aal met dat nozemkapsel. Steven Berghuis is een geweldige matennaaier, die een paar weken geleden voor de zoveelste keer in zijn carrière weer eens ernstig over de schreef ging en een doodschop aan een collega verkocht, in dit geval Teun Koopmeiners van AZ. Dat was diep donkerrood, maar om net zo’n duistere reden bleef het bij geel. Zondagavond voor Studio Sport: Berghuis had de keeper van RKC een elleboogje gegeven, die daarop theatraal reageerde, maar de verslaggever zei dat hij mensen gesproken had die vinden dat een aanvoerder van Feyenoord dat niet moet doen. Antwoord: ‘Dan heb je misschien de verkeerde mensen gesproken.’ Mijn advies aan Ronald Koeman: schop deze bijdehante snotneus uit de selectie van Oranje. Slecht gedrag mag niet beloond worden. En dan nu iets met voorbeeldfunctie. Rolmodel, ook goed.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.