Sigi

‘Goedenavond dames en heren, welkom bij onze uitzending. Vanavond hebben we als speciale gast in onze studio Marco van Basten. Marco, hoe is het met je na alle commotie over die uitspraak van je?’

‘Tja, ik had dat natuurlijk nooit moeten roepen. Achteraf heb ik het nog eens nageluisterd en dan is er niets mis met dat Duits van die Heracles-trainer.’

‘Maar het ging toch over het Duits van Hans Kraaij?’

‘Ja, dat leek zo en dat spijt me nog het meest. Der Hansi is een prima collega bij Fox Sports en met zijn Duits is alles paletti.’

‘Maar waarom zei je het dan?’

‘Nou, ik vind Duits gewoon niet zo’n mooie taal, dat mag toch? Freek de Jonge zei het al: met zo’n taal win je geen oorlog. En anders moet je dat gedicht van Jules Deelder na mijn 2-1 in Hamburg maar eens lezen. Trouwens, weten we nog wat Ronald Koeman die avond met het shirt van Olaf Thon heeft gedaan?’

‘Dus je bent geen racist?’

‘Welnee, joh. Ik heb bij Milan gevoetbald met Ruud Gullit en Frank Rijkaard, twee donkere jongens, en dat was prima. In de kleedkamer ging het altijd over de tampeloeres van Gullit. Dat was me een slurf, niet normaal meer. Voor de grap vroegen we hem dan of hij soms net koud gedoucht had, ha ha ha.’

‘Mogen we dus zeggen: zand erover?’

‘Ja graag, ik ben er wel fix en fertig mee, en had ik al verteld dat mijn beste vriendje op school vroeger Sigi heette?’

‘Nou ja, dat zegt genoeg, toch? Het lijkt me mooi om dit interview hiermee af te sluiten.’

‘Hals-und-Beinbruch!’

‘Ja, zo kan ie wel weer.’

‘Friede Freude Eierkuchen!’

‘Marco, doe dat nou nie-hiet.’

‘Gutenabend Allerseits!’

Copyright Peter Bonder.

Met dank aan 360SportsIntelligence.

Kijk ook op www.twentesport.com.