Fresia

Na het drama met Appie Nouri zou je denken dat ze bij Ajax wat zuiniger op hun spelers zijn. Het tegendeel is waar. Daley Blind zakte tijdens de wedstrijd tegen Valencia in elkaar zonder dat er een bal in de buurt was. Bij elke andere club zou dit onmiddellijk hebben geleid tot een wissel, al was het maar uit voorzorg, maar bij Ajax denken ze kennelijk nog steeds dat hun godenzonen onsterfelijk zijn. Intussen zijn we er achter dat het om een ontstoken hartspier gaat en dat er dus onverantwoorde risico’s genomen zijn. Of leer je dat niet bij de Bon Boys? Het is tekenend voor de arrogantie van de club, die dit jaar de liefhebbers behaagde met prachtig spel en prima prestaties, maar in moreel opzicht volledig faalde, getuige ook de vergelijking door ex-voorzitter Michael van Praag inzake de dode bouwvakkers in Qatar met het dakdrama bij FC Twente.

Trouwens, over Qatar gesproken: zondagochtend had Fox Sports een schakel met de Amsterdam Arena, waar Fresia Cousino Arias een paar vragen had voor Ajax-directeur Edwin van der Sar. Ze wilde graag weten waarom zijn club in de winterstop naar Qatar gaat voor een paar oefenwedstrijden tegen Club Brugge en Galatasaray. Dat had toch ook in pakweg de Algarve gekund, en niet in een ordinaire schoftenstaat waar de mensenrechten stelselmatig geschonden worden? Met andere woorden: waarom gaat Ajax voor een zakvol ellendige zilverlingen over de lijken van de slachtoffers aldaar? De ex-keeper kon een smalende glimlach nauwelijks onderdrukken en zou dit gansje wel eens even de les lezen. De harteloosheid waarmee hij het hopeloze besluit verdedigde, ontplofte keihard in zijn gezicht als een losse flodder in een vers gedraaide drol. Met dank aan Fresia, mijn heldin van Fox Sports.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.