Verdedigen

In het seizoen 1971-1972 kreeg de verdediging van FC Twente met keeper Piet Schrijvers, Kees van Ierssel, Willem de Vries, Epi Drost en Kalle Oranen 13 goals tegen, nog altijd een nationaal clubrecord. Johan Cruyff had een gezonde hekel aan ‘die rooie’, Benno Huve. Niels Overweg haalde het Nederlandse Elftal. Spira Grujic, de opvolger van Nico-Jan Hoogma, won in 2001 de beker. Peter Wisgerhof werd kampioen in 2010. En nu? Nu hebben we Bijen, Busqets en Pleguezuelo. De eerste maakte tegen Vitesse twee knullige fouten, nummer twee bleef bij de 0-2 achteruit lopen en de rechtsback hief bij de derde tegengoal het buitenspel op om zich vervolgens in de rug te laten verrassen. Drie tegendoelpunten van het niveau Meisjes B4.

Maar niet alleen FC Twente heeft last van falende verdedigers. Wat zullen ze bij PSV een heimwee hebben naar Eric Gerets, Berry van Aerle en Jaap Stam. Technisch directeur Jong de Jong zadelde Mark van Bommel op met wankele winkeldochters als Baumgartl, een parodie op profvoetbal. De trainer wordt geslachtofferd, want die is er voor de kortere termijn, zo gaat dat nou eenmaal in de voetballerij. Nee, dat geldt niet voor hemzelf, want hij zit er voor de langere termijn. Nou, daar zullen de supporters van PSV blij mee zijn. Die moeten dus nog een paar seizoenen door met de waardeloze aankopen van die ruggegraatloze flapdrol. Zou Bijen iets voor PSV zijn? Dan krijgen ze Pleguezuelo er gratis bij.

Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.