Bosbranden

Begin oktober 2005 werd Pakistan getroffen door een enorme aardbeving, waarbij zeker 50.000 doden vielen. De omvang van deze ramp in een land dat het toch al niet breed had en het menselijke leed dat daarmee gepaard ging, waren de aanleiding voor een landelijke inzamelingsactie, waarbij het Nederlands hockeyteam een benefietwedstrijd speelde tegen een wereldelftal, dat was samengesteld door Sohail Abbas, één van de beste hockeyers die Pakistan heeft voortgebracht. Een mooie manier om het nuttige met het aangename te verenigen. Momenteel wordt Australië geteisterd door een serie bosbranden, waaraan maar geen einde lijkt te komen. Het Nederlandse Rode Kruis heeft een speciaal gironummer geopend, waarop we een bijdrage kunnen storten. Begrijp me goed: ik gun niemand een bosbrand in zijn achtertuin en mijn hart breekt als ik denk aan al die kansloze dieren, die een ellendig lijden vaak met de dood moeten bekopen. Maar, ik heb een serieuze maar: Australië behoort tot de twintig rijkste landen ter wereld, met een bruto binnenlands product van 44.540 euro. Ik denk dus dat we ons geld wel beter kunnen besteden en ik weet bijna zeker dat ze dat Down Under eigenlijk wel met me eens zijn. Dat neemt niet weg dat ik een eventuele hockeybenefiet tussen Nederland en Australië zeer zou toejuichen. Maar dat zeg ik vooral omdat ik de Kookaburras zo fantastisch goed vind.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.