Twexit?

Vanwege een, letterlijk, slepende beenblessure kon ik zaterdagavond mijn basisplaats in de Beugel Bunker niet waarmaken. Ernaartoe fietsen zou nog wel gaan, maar in de rij staan om naar binnen te mogen zag ik niet zitten. Daarom ging ik er om half zeven thuis voor de buis eens goed voor zitten om me vervolgens anderhalf uur lang te verbazen over een geweldige wedstrijd van FC Twente tegen AZ, hoewel het woord ‘wedstrijd’ hier eigenlijk niet van toepassing is, want het was meer een clinic waarbij de Alkmaarse nummer twee van de Eredivisie alle hoeken van het veld te zien kreeg.

De ellende van de afgelopen week, met alleen maar verliezers, werd met on-Twentse bravoure weggespoeld. Het enige verwijt dat je de spelers zou kunnen maken, is dat ze wel wat zuiverder met de vele kansen hadden mogen omgaan. Een veel hogere score was zeker niet onverdiend geweest, maar misschien is het ook wel weer goed zo. En iemand moet echt tegen Sander Boschker zeggen dat hij bij een doelpunt niet als een Wethouder Hekking alle aandacht voor zich moet opeisen.

Intussen bleven de Bramatapes de gemoederen bezig houden, ook buiten het Colosseum. Zo kon een bepreking in Veronica Inside uiteraard niet uitblijven, waarbij overigens flink veel randstedelijke desinteresse langs kwam. Wim Kieft legde een soort dédain aan de dag alsof je Thierry Baudet over het niveau van de Tweede Kamer hoorde oreren, René van der Gijp kwam niet veel verder dan ‘daar in dat Enschede’ en Johan Derksen, ach ja, Johan Derksen. Op de tribunes in Enschede ging het vooral over ‘Ted is Twexit’. Leuk gevonden, daar niet van, maar wat heeft Ted van Leeuwen in hemelsnaam misdaan? Wie maakt er geen fouten?


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.