Nacompetitie

Net als je denkt dat we het ergste gehad hebben, kan het dus nog slechter. De overwinning op AZ blijkt achteraf letterlijk en figuurlijk een uitschieter te zijn geweest, FC Twente is rijp voor de sloop. Uit de kleedkamer worden geheimen verraden, aan de top vechten ze elkaar de tent uit, op de bank zit een trainer die de verkeerde keuzes maakt (wie komt er op het idee om bij een 1-0 achterstand vlak voor tijd een verdediger voor een verdediger in te zetten?) en in het veld wordt er (Zekhnini!) nog net geen werk geweigerd, maar opzichtig is de tegenzin wel. Je moet er niet aan denken dat het elftal met deze mentaliteit aan de nacompetitie moet meedoen, tegen een club als NAC of Go Ahead. Ze gaan er kansloos af, richting opnieuw een jaar Top Oss en Almere City. Het enige positieve is het schijnbaar gunstige programma voor de rest van het seizoen. ADO, Fortuna en VVV komen nog naar de Beugel Bunker, dat moeten absoluut negen punten worden. Verder kun je van PEC en Heracles, allebei uit, weinig provinciale steun verwachten en mag je hopen dat er voor Feyenoord en Willem II in de laatste twee duels niet meer al te veel op het spel staat. De twaalfde man moet er dus maar eens goed voor gaan zitten, want eerlijk is eerlijk: Vak P was zaterdag in Arnhem weer ouderwets op dreef. Wat dat betreft is FC Twente nog steeds een topclub, voor het overige is het vrezen voor de sloopkogel die degradatie heet.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.