Royaal

Op de website van ons vakantiehuisje in Drachten stond It Sud 9B als adres, maar volgens de eigenaar moesten we de B niet intikken op de TomTom, want dan kwamen we er niet. Kijk, van dat soort logica kan ik alleen maar smullen. Net zoals ik me verbaas over het feit dat ik nog niemand na de fotosessie van de familie Oranje Nassau heb horen zeggen dat onze kroonprinses laten we zeggen nogal aan de mollige kant is. Haar grootvader van moeders kant zou het geen enkel probleem gevonden hebben, die keek niet op een paar kilo’s meer of minder, maar misschien kan Máxima haar influisteren dat ‘royaal’ niet alleen koninklijk betekent. Trouwens, over royaal gesproken: Hakim Ziyech heeft zich getracteerd op een villa van vier miljoen euro, met vijf slaapkamers, twee badkamers, een botenhuis met aanlegsteiger en een verwarmde garage met plaats voor drie auto’s. Eén daarvan is een Lamborghini Urus V8 4.0 AWD ter waarde van ruim drie ton. Geen misverstand: ik gun hem de weelde en etnisch profileren is niet mijn idee, maar het zou misschien wat minder kunnen. Ik moet bij Hakim Ziyech altijd denken aan dat andere vriendelijke lachebekje, Mesut Özil, de voorzitter van de Erdogan-fanclub, die bij Arsenal al heel lang zelfs niet meer op de bank mag zitten, maar wel vier ton per week toucheert. Die kan dus elke week een Lamborghini Urus V8 4.0 AWD kopen en dan houdt hij nog een ton over. Hoeveel kan een mens verdragen? Nou, om nog even op het begin van dit stukje terug te komen: ik was deze week in Stavoren, Hindeloopen en Workum, drie ansichtkaartplaatsjes in Friesland, en ik kan u melden: die tweede golf komt er aan. En daarmee bedoel ik niet een nieuwe Volkswagen in de verwarmde garage van Hakim Ziyech.

Copyright Peter Bonder.

Met dank aan 360SportsIntelligence.

Kijk ook op www.twentesport.com.