Scouting

Jan Streuer heeft op z’n minst de schijn tegen. Vorige week dinsdag voerde hij ‘s ochtends nog overleg met Evert Bleuming over de aankoop van nieuwe spelers. Na de lunch kreeg FC Twente’s enige scout te horen dat hij ontslagen was. Niemand gaat mij ook maar proberen wijs te maken dat de technisch directeur hiervan niet op de hoogte was. Het is, na de bizarre klucht rondom Alexander Zorniger, de tweede valse start bij zijn nieuwe club. En het is nog maar de vraag hoe dit valt bij het Twentse publiek, dat noodgedwongen veel van de club heeft gepikt, maar het houdt een keer op. Bovendien lijkt het me voor een voetbalbedrijf niet handig om de enige scout die je nog hebt, aan de kant te zetten. Ik snap dat er tegenwoordig via de verschillende databanken veel informatie beschikbaar is, maar het is toch ook wel praktisch om af en toe eens iemand met een blocnote en een balpen langs de lijn te hebben staan bij een amateur- of jeugdwedstrijd.

Intussen begint de vulling van de selectie steeds meer op de organisatie van een reünie te lijken. De namen van Karim El Ahmadi, Eljero Elia en Ola John worden nadrukkelijk genoemd. Als ik in dat verband een tip mag geven: Marko Arnautovic en Edson Braafheid zijn ook nog actief. En wie weet zijn Orlando Engelaar en Romano Denneboom niet te flauw om à la Arjen Robben de kicksen weer aan te trekken. Je moet vandaag de dag een beetje creatief zijn, anders red je het niet. Wat dat betreft heb ik misschien wel een goede suggestie voor wat we met die vier keepers aan moeten: ik stel voor dat we bij de KNVB dispensatie aanvragen om ze allevier tegelijk op te stellen, dan komt er geen bal in. Ik heb afgelopen week niet voor niets mijn seizoenkaart verlengd en daarvoor de volle mep betaald. Dan is het toch niet raar dat ik waar voor mijn geld wil? En minimaal één goede scout in de staf graag.

Copyright Peter Bonder.

Met dank aan 360SportsIntelligence.

Kijk ook op www.twentesport.com.