Calimero

Remko Gelmers is behalve voorzitter van de Mixed Hockey Club Almelo ook een enorme fantast met een geweldig dikke duim. In een artikel op de website van zijn club schrijft hij onder de even veelzeggende als kenmerkende titel ‘Calimero’ dat ik als EHV’er zijn club op www.twentesport.com met dedain zou hebben behandeld, waarvoor ik geen enkele reden heb, want ik ben er regelmatig geweest en altijd (ook door hem) vriendelijk en gastvrij ontvangen. Hij noemt nergens mijn naam, maar wie een beetje kennis heeft van het Twentse hockeywereldje weet dat ik het regionale hockey voor dit medium volg en dat ik inderdaad (Kroon)lid van EHV ben. Voorbeelden heeft hij niet (nodig), hij schudt ze gewoon uit de mouw en presenteert zichzelf en passant als de man die de problemen (‘incidenten’) op zijn club in hoogst eigen persoon (‘poeh, flinke klus’) heeft weggewerkt. Het komt er op neer dat ik de nieuwe Pakistaanse trainer voor de heren te goed voor de club zou vinden. ‘Zeggen ze bij EHV.’ Staat nergens in mijn artikel, maar past wel in zijn tactiek. Calimero is een serieus grote meneer vergeleken met dit bestuurlijke Mainzelmännchen.

MHCA wil niet meer met me praten. Of zoals de Grote Roerganger van de Club aan de Aa zijn leden mededeelt: ‘Zo heb ik de journalist in kwestie ook laten weten. Medewerking hoeft men aldaar niet meer te verwachten. Kom op zeg.’ Dat klinkt natuurlijk heel heldhaftig, maar het is ook uiterst potsierlijk en hij doet zijn club daarmee te kort. Weet u wat het is met die Gelmers? Hij trekt een heel grote broek aan, maar laat de gulp open staan en zet zichzelf aldus letterlijk en figuurlijk voor lul met zijn stoere praatjes. Overigens moet u niet denken dat ik ‘s nachts snikkend in mijn kussens lig te bijten om de tranen te vermijden. Integendeel: ik ben geen 66 jaar geworden om me door een voorzittertje van een hockeyclubje te laten beledigen. Bovendien: als je ooit door Jan Medendorp tot aan de enkels bent afgefikt, dan ben je wel wat gewend. Het verschil is alleen dat Jan en ik allang weer normaal doen. Ik geloof zelfs dat we elkaar eigenlijk best aardig vinden. Dat zie ik met Gelmers en mij niet meer gebeuren. En dat interesseert me geen (hockey)bal.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.