Ronde Miss

Martien Meiland is wat mij betreft het bewijs dat je het in dit land met nul komma nul talent toch nog heel ver kunt schoppen. Ik heb die pedante paljas laatst een keer zien meedoen aan een tv-quiz, die laten we zeggen niet het uiterste van je verstandelijke vermogens vergt. Hij wist op geen enkele vraag, hoe simpel ook, zelfs maar het begin van een antwoord, en dat kwam niet alleen omdat de antwoorden ‘Wat goeoeoeoed!’ of ‘Wijnen, wijnen, wijnen!’ er niet bij zaten. En dat wint dan de Televizier Ring, hoe treurig kan het zijn. Chateau Meiland: Villa Debilia. Ander voorbeeld: Rogier en Frank, twee schaamteloze exhibitionisten van het absolute niets. Beetje keten in de bouwmarkt en dan met minimale middelen een B&B opleuken, sjongejonge, het is me toch wat. Mag ik mijn eigen mening geven? Ik vind Martien, Rogier en Frank niet leuk om te zien. Renze, Eus, Beau, Umberto, Toine, ja zelfs Sven en Sander: ik ben het echt niet altijd met ze eens, maar ik krijg er geen peristaltische neigingen van als ik ze langs zie komen.

Hetzelfde heb ik bij het wielrennen met de rondemiss, die de winnaar op het podium in een nerveus gesneden hansopje een fijne smakkerd geeft. Volgens de politiek correcte tuinbroekenbrigade van het linksdraaiende feminisme is dat niet meer van deze tijd en dus staat hun positie onder druk. Ik heb daar grote moeite mee. Wat willen ze dan? Martien Meiland in een rose string met cyclaamkleurige guirlandes in een tepelklem? Rogier en Frank in een Lederhose met niks daaronder en een klopboor en een slijpschijf? Kom op nou, die coureurs zitten daar echt niet op te wachten, het is de Gay Pride niet. Bovendien: de walk-on-girls bij het darten en de grid girls van het autorijden zijn ook al geskipt. Ik pleit hierbij voor een herwaardering van de Ronde Miss, met alles d’rop en d’raan, en als Dumoulin de Tour wint, dan krijgt ie er twéé, allebei in een wulpse gele bikini. Ja, het is waar: ik ben liever doof dan blind. En daar kom ik graag rondborstig voor uit.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.