Wachtgeld

Eerlijk waar: ik was gewoon hartstikke zenuwachtig voor de eerste aflevering van Veronica Inside in het nieuwe seizoen. Net zo nerveus als ik was voor mijn eerste hockeywedstrijd met EHV Jongens A1, uitgerekend tegen die kakkers van het Kottenpark College. Na afloop bleek dat ik me tevergeefs zo druk had gemaakt, want we hadden met 5-1 gewonnen en ik kreeg een compliment van de coach voor de manier waarop ik mijn directe tegenstander uitgeschakeld had. Hij zei het op een toon alsof er voor mij ook niet veel meer in zat, en daar had hij geen ongelijk in. De vraag was dus of de chemie er nog was van de typische humor in de voetbalkantine en van de kleedkamer met het muffe aroma van schaamhaar in het doucheputje. Of Gijp weer de olijke hofnar speelde: ‘Ja joh, ouwe pik, prima zomertje gehad, saunaatje in, saunaatje uit, broekie uit, broekie aan, lekker man, ouwe reus.’ En of Johan Derksen weer aanwezig was als de mopperende bromsnor: ‘Dat is een schijtlollige dorpsidioot, daar krijgt een volwassen paard de hik van.’

En jawel, ze kwamen allemaal langs: Arie Boomsma, Angela de Jong, Akwasi en de kutkeeper van Achilles. En natuurlijk waren er weer de te verwachten Pavlov-reacties, zoals deze bij Op1: ‘Money talks.’ Says who? Zegt Tofik Dibi, ex-Tweede Kamerlid voor GroenLinks en tegenwoordig bestuursadviseur van het Amsterdamse stadsdeel Nieuw-West. Tofik Dibi. Als er iemand is die een ander qua financiën ook maar iets mag verwijten, dan is het in geen geval deze karakterloze rammelzak, die in zijn hele carrière niet veel meer heeft gepresteerd dan aanwezig zijn en het dagregister tekenen. Dat zou nog tot daar aan toe zijn, hij is niet de enige die daarin uitgeblonken heeft, maar meneer heeft ruim drie jaar wachtgeld opgestreken omdat hij ‘niet aan de bak kwam’ en in plaats van zich af te vragen hoe dat toch zou komen, maakte hij een afspraak met zichzelf (ik citeer De Volkskrant van 10 september): ‘Zodra ik rijk genoeg ben, stort ik alles terug.’ Ja ja (zou Gijp gezegd hebben:) ‘En als m’n tante een lul had, dan was ze m’n oom.’ Hoezo: money talks? Tofik Dibi mag dan niet alleen een waardeloze nietsnut zijn, hij is ook nog steeds de politicus van wie er helaas meer dan dertien in een dozijn gaan: wel met een grote bek heel veel beloven, maar als het eropaan komt he-le-maal niets leveren.

Copyright Peter Bonder.

Met dank aan 360SportsIntelligence.

Kijk ook op www.twentesport.com.