Amerika

Geen misverstand: ik ben geen complotdenker en neem het coronavirus uitermate serieus, hoewel een mondkapje voor mij als brildrager een regelrechte ramp is. Het voelt alsof je in de vlindertuin van Artis vertoeft. En toch: en toch sluit ik niet uit dat Donald Trump helemaal geen corona heeft (gehad). De man besefte na het kleuterdebat met Sleepy Joe dat hij iets moest verzinnen om zijn kiezers te overtuigen. Mark my words, read my lips: hij komt hier sterker uit en zal met een Noord-Koreaanse meerderheid worden herkozen zodat we weer vier jaar aan deze maniakale mafklapper vast zitten. Let’s fake America great again. (Tips op YouTube: Vote Him Away en John Di Domenico.)

Trouwens, over kiezen gesproken: zondagmorgen zag ik op Fox Sports iemand langs komen met de voorspelling dat FC Twente-doelman Joey Drommel wel een kandidaat voor het Nederlands Elftal zou kunnen zijn. Neem me niet kwalijk, maar dat vind ik dus net zo’n onzin als alles wat Trump zegt. Oké, hij keept prima, en zijn spelhervattingen zijn sterk verbeterd, maar Code Oranje lijkt me voor hem toch iets te veel gevraagd. Wie dan wel? Marco Bizot kan echt niet, na zijn blunders tegen Sparta. Jasper Cillessen? Mwah, ben ik geen fan van. Dan maar de penaltykiller Tim Krul. En verder viel het me bij de wedstrijd van Twente tegen Emmen op dat twee veteranen (Wout Brama en Anco Jansen) het verschil moesten maken. Het lijkt Amerika wel.

Copyright Peter Bonder.

Met dank aan 360SportsIntelligence.

Kijk ook op www.twentesport.com.