Minister

Nee, natuurlijk was het geen toeval dat het strafblad bij corona-overtredingen eraf ging nadat Grapperhaus de regels persoonlijk aan zijn laars had gelapt. Liegen en bedriegen mag wel, moet zelfs soms, maar een minister met een strafblad, dat kan natuurlijk niet. Deze regering is de weg volkomen kwijt, maar weet nog wel de nooduitgang te vinden als het om de eigen belangen gaat. En intussen maken ze zich druk om de dingen die wel goed gaan. Neem nou zo’n Tamara van Ark, minister voor Medische Zorg en Sport. Mevrouw heeft hoogst waarschijnlijk geen flauw idee of er lucht of zand in de bal zit, maar wel een mening, wat zeg ik: zelfs een waarschuwend woord, zie ook: een vooruitziende blik. Nou is visie als een olifant die het uitzicht belemmert, aldus Rutte, maar als de supporters in de voetbalstadions zich niet gedragen zoals dat hoort in deze barre tijden, of zoals hij het zelf zo treffend verwoordde: ‘gewoon je bek houden’, dan is het volgens zijn minister afgelopen met de pret.

Je moet maar durven. De bedrijfsvoering op de diverse ministeries is een gigantische puinhoop, de wachttijden in de zorg lopen weer gierend uit de hand, mensen moeten dagen wachten om getest te kunnen worden, en Mevrouw van Ark neemt de voetbalbond de maat alsof ze niets anders aan haar hoofd heeft. Terwijl er waarschijnlijk geen organisatie is die zich dermate ingespannen heeft om alle risico’s te voorkomen. Feyenoord is hier het voorbeeld van. De directie en het personeel deden hun stinkende best om er onder extreem moeilijke omstandigheden het beste van te maken, terwijl clubarts Casper van Dijk, toch niet de eerste de beste koekenbakker, een doortimmerd plan klaar had liggen voor een wetenschappelijk onderzoek naar de mogelijkheden om De Kuip op een veilige manier voller te krijgen. En wat tamboureert Tamaraboemdiejee? Dat we nog meer ons best hadden moeten doen. Ze bedrijft het vuile politieke spelletje van machtswellust, willekeur en muggenzifterij. Wacht maar af tot er straks weer een groot toernooi gespeeld kan worden, met publiek. Moet u eens opletten wie er dan bij de finale pontificaal op het ereterras zit te gloeien.

Copyright Peter Bonder.

Met dank aan 360SportsIntelligence.

Kijk ook op www.twentesport.com.