Driekoningen

Het was zaterdagavond Driekoningen op Ziggo Sport. Na de bloedeloze 0-0 in de derby tussen United en City hadden ze een trio coryfeeën ingevlogen om de clash tussen Real en Atletico voor ons te volgen. Gastheer Jack van Gelder was er helemaal klaar voor. Als er iemand is die weet hoe je het publiek in de huiskamer moet bepotelen, dan is hij het wel. Dat keffen rijmt op beffen heb ik niet bedacht, maar dit wel: als Jack van Gelder een hond was, dan was het een kwijlende Jack Russel met een permanente ochtendlul. En ik weet niet of u wel eens een kwijlende Jack Russel met een permanente ochtendlul hebt gezien: ik ook niet, maar het lijkt me geen feest. En heel erg lekker ruiken zal het ook niet.

Voor de analyse was Louis van Gaal te gast in de studio. Dat die daar nog de tijd voor heeft. Het verbaast me ten zeerste dat hij niet allang is gevraagd om toe te treden tot het Outbreak Management Team dat de coronacrisis in goede banen moet leiden. De man heeft immers overal verstand van. Vraag hem naar de situatie van de haringstand in de Saragossazee en hij komt met een doortimmerde uiteenzetting over de invloed van de getijden op de duurzaamheid van de vangst en de kwetsbaarheid van de populatie. Ik verzin dit ter plekke, maar dat doet hij ook en als hij het zegt dan is het waar. Louis van Gaal is de bovenmeester van het onbenul, de reïncarnatie van Lou de Palingboer en Hadjememaar. Een siamese tweeling met een dubbelloopse slagroomspuit. Er komt altijd íets uit. Geen misverstand: zijn penaltywissel tegen Costa Rica was van een verbluffende genialiteit, maar dat is nog geen reden om te blijven zijn zoals hij is blijven zijn.

En toen moest de verslaggever van dienst zich dus nog melden: jawel, de enige echte Sierd de Vos. Van hem kunt u horen dat ze bij Los Montes de Galicia aan de Calle de Azcona de lekkerste Cocido Madrileño hebben en met een beetje mazzel komt de kok u onder het genot van een mooie rioja persoonlijk vertellen dat hij een achterneef van de buurman van Julio Iglesias kent. Sierd de Vos is de beste van Madrid, de beste van Barcelona, de beste van Sevilla, de beste van Malaga. Enfin, Real won met 2-0 en ik heb een geweldige avond gehad.

Copyright Peter Bonder.

Met dank aan 360SportsIntelligence.