Miljoenen

Iemand met een heel verkeerd gevoel voor humor heeft kennelijk bepaald dat Luciano Narsingh 1,4 miljoen euro per jaar mag verdienen. Dat is een hoop geld voor een speler van FC Twente, ook al betaalt Feyenoord de rekening. Even ter vergelijking: onze minister-president verdient zo’n 170.000,- euro. Laten we zeggen dat onze voetballer dus ongeveer acht keer zoveel opstrijkt. Moet hij daarvoor ook ongeveer acht keer zo vaak zijn collega’s bedriegen en voorliegen, ook als hij dat ‘naar eer en geweten’ doet? En wordt verder van hem verwacht dat hij ongeveer acht keer zo vaak acteert dat zijn geheugen hem weer eens in de steek laat? Nee hoor, gewoon af en toe een geslaagde een-twee opzetten, een tegenstander voorbij gaan en essentiële voetbalzaken uitvoeren zoals daar zijn de bal naar iemand met dezelfde kleur shirt spelen, meer wordt er niet van hem gevraagd, maar het zit er niet in. Natuurlijk was het niet zijn fout dat Drommel die houdbare voorzet als een oud wijf liet vallen en dat Smal vervolgens succesvol solliciteerde naar de functie van ballenjongen bij Madame Tussaud. Maar ook tegen PEC kwam hij weer niet verder dan een dramatisch mislukte invalbeurt. Het zegt meer dan genoeg dat Thijs van Leeuwen op zijn positie één van de betere FC Twente-spelers was.

Een speler die wel waar voor zijn geld biedt, is Wout Weghorst. De jongen van NEO is een regelrechte sensatie in de Bundesliga, met 18 goals tot nu toe en een flink aantal fraaie assists. Dus heeft niemand het over zijn salaris van 3 miljoen per jaar, maar gaat het vooral over zijn eventuele selectie voor Oranje. Er zit echter ook een duister kantje aan hem: hij heeft zo zijn twijfels over het coronavirus, dat in Duitsland intussen al 80.000 doden heeft veroorzaakt, en zal zich ook niet laten vaccineren. Oftewel, zoals hij het omschreef in Das Aktuelle Sportstudio: ‘Ik heb voor mezelf een beslissing genomen. Voor mij en mijn familie, mijn vriendin en mijn kinderen. Het is voor mij belangrijk dat iedereen voor zichzelf een beslissing neemt hierover. Het is in mijn optiek de beste beslissing.’ Maar welke dat is, wil hij niet zeggen. Arno Vermeulen vond het in Studio Voetbal een reden om hem niet te selecteren voor het EK, maar ja, Arno Vermeulen vindt wel meer waar we ons vooral niet al te veel van aan moeten trekken. Intussen zit ik met het probleem dat ik bij elke wanhopige actie van Narsingh aan die belachelijke 1,4 miljoen moet denken, terwijl ik bij iedere goal van Weghorst het beeld van een achterlijke coronawappie langs zie komen. Ik zou niet weten wat erger is.

Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.