Vak J

Misschien moesten ze die Jeroen van der Boom maar informateur maken. Zijn presentatie van Hoge Bomen veroorzaakt immers exact hetzelfde effect als de beschamende lelijkheid van het politieke handspel: ofwel je sprint met een teiltje richting het toilet, ofwel je kwijlt vrolijk met de muziek mee als een loopse boxer in de tochtige bronsttijd. Zelfs het amechtige taalgebruik klinkt als de voorspelbare poëzie van de schoolkrant: ‘Als het geluid helder is, dat het Jack van Gelder is’ of iets van die strekking. Het was even tranentrekkend als tenenkrommend, met het absolute toppunt van treurigheid de onvermijdelijke aanwezigheid van René Froger als supporter in Vak J. Het is veelzeggend dat een complete show en dure zendtijd worden besteed aan de presentator van een knikkerspel die ooit publiekelijk klaar kwam op een doelpunt van Dennis Bergkamp. Daarmee werd eens te meer pijnlijk duidelijk dat elk land krijgt wat het verdient, niet alleen qua amusement en entertainment, maar ook wat de sport en politiek betreft.

Het beste sportnieuws kwam van Veronica Inside, waar men wist te melden dat de blokkade van het Suezkanaal voorbij was zodat de containers met de artikelen van Easy Toys hun bestemming richting consument kunnen hervatten. Ook de mededeling dat vanaf 25 april weer supporters in de voetbalstadions welkom zijn, was een mooie opsteker in deze barre tijden van corona en Mark Rutte. Onze demissionaire minister-president had weer eens last van een acuut Alzheimertje, sterker nog: hij had ‘gelogen naar beste eer en geweten’ en die hadden we nog niet gehad. Een typisch geval van Rexit, zou je denken, maar gelukkig voor hem kwam de putluchtverspreidende kunstgebittenlobby van de VVD (Henk Kamp, Ton Elias, Uri Rosenthal, Frits Bolkestein, Hans Wiegel, Fred Teeven) in actie om zijn twijfelachtige hachje te redden. Ex-partijvoorzitter Bas Eenhoorn had het zelfs over een ‘leugentje om bestwil’. Wie voor hem ooit zo’n cynisch staaltje van parlementair vandalisme ten beste had gegeven? Daar heb ik geen actieve herinnering aan.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.