Getoeter

Recep Tayyip Erdogan, de dictator van Turkije, was in zijn jonge jaren een verdienstelijk voetballer. Helaas heeft hij het nooit tot een professionele carrière geschopt, want misschien was dat voor veel mensen een betere optie geweest. Nu zat hij woensdag namens zijn land bij de wedstrijd tegen Wales en zag hij zijn dappere manschappen kansloos verliezen, voor de tweede keer al dit toernooi. Dat moet voor de trotse despoot een bittere pil zijn geweest, maar het zal hem er niet van weerhouden zijn lange arm tot endeldarmdiepte in de uitdagende onderbuik van de westerse samenleving te blijven steken.

Eén van zijn trouwe volgelingen is islamdocent Enes Ulusoy, die zijn verlichte denkbeelden mocht komen uitventen bij de NPO (de Nederlandse Publieke Omroep) in het programma van Ismail Ilgun. Nu zult u zich wellicht afvragen: Ismail Ilgun, wie is dat ook alweer? Ik zal u uit de brand helpen: Ismail Ilgun was de beruchte treitervlogger, die met zijn allochtoonse vriendjes een spoor van overlast en vandalisme in Zaandam achterliet totdat ze door Jeroen Pauw letterlijk en figuurlijk met zonnebril en al als een stelletje puberale prutsers werden ontmaskerd.

Enfin, meneer de islamdocent had het tegenover het ottomaanse orakel, dat overigens ook bij VPRO en RTL een podium heeft om zijn DENK-vermogen te ventileren, over het feminisme, dat volgens hem een typisch westers fenomeen is, ‘omdat vrouwen binnen de islam alle rechten krijgen en ze dus helemaal geen feminisme nodig hebben’. En hij gaf er een voorbeeld bij: ‘Een vrouw die op het strand ligt, men noemt dat vrijheid, maar sta je er wel bij stil wat dat veroorzaakt?’ Nu kent u mij als een liberaal mens, dus ik vind dat dit soort onzin vrijuit gezegd moet kunnen worden (steniging is ook een vorm van vrije meningsuiting), en ik ga hier ook niet veroordelen wat er allemaal aan hel en verdoemenis vanaf de kansels op de Veluwe en de Zeeuwse Eilanden over ons afgeroepen wordt, maar ik weet één ding zeker: zolang FC Erdogan blijft verliezen, blijven wij verschoond van dat getoeter op onze rotondes.

Copyright Peter Bonder.

Met dank aan 360SportsIntelligence.

Kijk ook op www.twentesport.com.