Liefdadigheid

Als de affaire rond Sywert van Lienden iets aan nieuws heeft opgeleverd, dan is het wel dat het CDA kennelijk een integriteitscommissie heeft. Dat lijkt me zo ongeveer hetzelfde als de constatering dat Frank de Boer een visie toont, André Hazes jr. zijn vader niet beledigt en Wout Weghorst echt kan voetballen. De kersverse mondkapjesmiljonair zondigde bij Twan Huys regelmatig tegen het Achtste Gebod (‘Gij zult tegen uw naaste niet vals getuigen’) en kroop zonder gêne in de slachtofferrol (‘Ik ben wel compleet kapotgemaakt en vernederd’), maar het beeld van een hoofdschuddende Adriaan van Dis op de achtergrond maakte duidelijk dat we hier met een gewetenloze oplichter te maken hebben, aan wie het KWF zich terecht de vingers niet wenst te branden. Je wilt als serieus te nemen non-profit (!) organisatie toch niet geassocieerd worden met zo’n enorme lul, die niet alleen zijn eigen partij lelijk voor schut zet, maar voor zoveel geld ook nog eens een kwaliteit durft af te leveren die drie keer kut is en in het magazijn ligt weg te rotten.

Hoe je wél vrienden maakt door iets weg te geven, dacht Sergio Agüero te bewijzen, de Argentijnse spits die Manchester City verruilt voor FC Barcelona. Om zijn afscheid te vieren gaf hij alle zestig stafleden een horloge cadeau. En dan hebben we het niet over een klokje van de HEMA, nee: meneer kocht groot in bij Tag Heuer Hublot en spendeerde tussen de duizend en achtduizend euro per stuk. Maar dat was nog niet alles: om het feest compleet te maken verlootte hij zijn auto, een Range Rover Evoque ter waarde van 45.000 euro, onder de medewerkers. Eén van de materiaalmannen was de gelukkige en mocht de sleutel in ontvangst nemen. Wat ik hiervan vind? Haben Sie eine Stunde? Ik vind dit protserige vertoon van praalhansige branie misschien nog wel een graadje kwalijker dan dat zielige gegraai van een sneue CDA-kneus. Agüero mag het dan nóg zo goed bedoeld hebben, iemand bij de club had hem moeten influisteren: dit is misplaatste liefdadigheid, doe het maar liever niet voordat zo’n zure azijnpieser er weer een lullig stukje over gaat schrijven.

(June 10, 2021)

Copyright Peter Bonder.

Met dank aan 360SportsIntelligence.