Urgentie

De vraag die heel Nederland bezighield was natuurlijk wie de werkelijke opdrachtgever was van het reclamevliegtuigje met de tekst ‘Frank: gewoon 4-3-3!’ boven het trainingskamp in Zeist. Uit betrouwbare bron kan ik u melden dat het Willem Engel was, de charismatische dansleraar die zo sympathiek was om Christian Eriksen een bemoedigende tweet te sturen. Naar aanleiding daarvan schijnt het hoofdbestuur van het CDA hem gevraagd te hebben om voorzitter te worden van de integriteitscommissie, die de kwestie-Omtzigt moet oplossen. De geruchten gaan verder dat hiervoor ook twee oud-CDA’ers zijn aangezocht: Henk Bleker, de man die op het beruchte partijcongres over samenwerken met de PVV de meute volgens de aloude pastorale gedachte van ‘Hou jij ze dom, dan hou ik ze arm’ over de streep trok, om zich vervolgens zelf aan te sluiten op de riolering van Thierry Baudet, waar de ideeën over evolutie en rassenleer net zo bruin zijn, en even kwalijk meuren, als de stront van zijn ponies, en Maxime Verhagen die zich op datzelfde podium publiekelijk liet vingeren door zijn particuliere schandknaap Camiel Eurlings, van wie verder nooit meer iets is vernomen sinds hij samen met PVV-hofnar Dion Graus de task force ‘Zelfverdediging voor vrouwen’ oprichtte.

Intussen maakt de rest van Nederland zich druk over de echt belangrijke zaken zoals daar zijn de voortgang van het EK. Urgentie, heet dat sinds ze bij BNNVara het presentatieduo van De Vooravond hebben geskipt, naar men fluistert mede op advies van Akwasi, de onvolprezen woordkunstenaar van omroeppartner Zwart. Is het urgentie dat Qatar Airways een hoofdsponsor van het EK is? Dat Barbara Barend na de 3-2 winst bij Goedemorgen Nederland schaamteloos reclame mag maken voor haar magazine ‘Helden’? Dat de NOS voor de bezetting van Studio Europa maar liefst vijftien (!) mensen van onze belastingcenten een leuke zomerschnabbel gunt? Dat Dirk Kuyt en Jack van Gelder aan één tafel zitten bij Humberto Tan? Dat de teams van Finland en Denemarken op een schunnige wijze door de UEFA voor het blok worden gezet om door te spelen? Er is maar één urgentie en die heet leven. Vraag dat maar aan Christian Eriksen, aan Simon Kjaer, zijn fabelachtige aanvoerder, aan de geweldige medische staf van het Deense elftal. En aan Daley Blind. Tot slot nog mijn voorspelling voor vanavond: 3-1 winst, doelpunten van Depay, De Jong en Malen, gele kaart voor Arnautovic.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.