Boulevard

Het nieuws dat de uitzending van RTL Boulevard niet door kon gaan vanwege dreiging vanuit de onderwereld, is vooral bij de familie Hazes als een bom ingeslagen. Zo schijnen weduwe Rachel en dochter Roxeanne het oneens te zijn over waar ze nu met hun ruzie terecht kunnen, terwijl André jr. zich zorgen maakt over zijn image: ‘Bij wie moet ik het nu melden wanneer ik weer eens vreemd ga met het eerste het beste mokkel op het toilet? Is er dan niets meer heilig in dit land als ik met m’n broek op de enkels sta? Of ben ik soms een wassen neus sinds ik met m’n standbeeld bij Madame Tussaud sta?’

Ook voor andere BN’ers zijn het zware dagen. Ali B ziet het vooral als een onbewuste steun voor de minder-minder-minder-lobby: ‘Ik doe alles om het imago van de Marokkanen op te krikken, maar dat achterlijke haantjesgedrag van deze mocromafia is koren op de molen van Geert Wilders en zijn wittemannenkliek.’ De politicus in kwestie reageert op de hem kenmerkende wijze: ‘Die is dus echt knettergek. Marokkanen of journalisten, het is allebei tuig van de richel.’ Hubert Bruls, voorzitter van de Veiligheidsraad: ‘Ik til hier heel zwaar aan, als het moet ga ik er zelf voor liggen.’

Johnny de Mol toont zich solidair met zijn doelgroep: ‘Wat een stel mongolen, ja sorry hoor, maar dat mag ik zeggen, als je er zo lang mee omgaat dan ga je er vanzelf op lijken.’ Arie Boomsma is er ook helemaal klaar mee: ‘Laat ze die rotzakken van Veronica Inside aanpakken, dat zijn de echte schuldigen, maar wacht, ik moet even Akwasi van een Zwarte Piet afrukken.’ Ferdinand Grapperhaus: ‘Dit soort misdaden moet keihard aangepakt worden, nobody fucks with Ferdi Grap in da House. Maar, eh… zal ik anders nog een leuk liedje zingen?’ IC-coryfee en corona-expert Diederik Gommers: ‘We hebben hier te maken met de Talpa-variant. Verder heb ik eigenlijk niks te melden, maar ik wilde gewoon graag weer een keer op de televisie en ik heb een weddenschap met Ab Osterhaus wie het vaakst te zien is.’ Klaas Wilting: ‘Ik zat de hele dag al te wachten en dacht nog: wanneer bellen ze nou? Nou, kom maar op met dat Waku Waku.’

Namens de nationale sportwereld probeert Louis van Gaal de makers van Boulevard een hart onder de riem te steken: ‘Ik weet wat het is om voor zoveel mensen de goede beslissingen te nemen. In 2014 bij het WK had ik 37 stafleden en 23 spelers onder mij, dat is samen zestig man. Dan ben je dus echt wel manager van een heel groot midden- en kleinbedrijf. Dat kunnen er maar heel weinig en daar ben ik er één van. En verder zijn we volgend jaar de besten van Qatar, de besten van Dubai en de besten van Abu Dhabi.’

(July 18, 2021)

Copyright Peter Bonder.

Met dank aan 360SportsIntelligence.