Sauland

Aanstaande zondag zijn er in Duitsland verkiezingen voor de Bundestag. Waar het qua politiek in Nederland vooral gaat om de casual kleding van Rutte en Hoekstra, die er met hun popie polo’s inderdaad behoorlijk potsierlijk bijzaten aan de tafel van Ome Johan, is het bij onze oosterburen met name in de politieke onderbuik nogal aan het gisten. De voornaamste oorzaak daarvan is het bestaan van de AfD, de Alternative für Deutschland, een bonte verzameling van extreem-rechtse landlopers tot aan Neo-Nazi’s toe. Eén van hun Gauleiters, ex-geschiedenisleraar Björn Hocke die door de Veiligheidsdienst in de gaten wordt gehouden, heeft ooit verklaard dat het Holocaust-monument in het centrum van Berlijn een ‘Denkmal der Schande’ is en daarmee doelde hij niet op de misdaden van het Derde Rijk, nee: het moest maar eens afgelopen zijn met dat Duitse schuldgevoel. Hij werd hierin bijgevallen door partijleider Alexander Gauland, die bij ons thuis overigens Alexander Sauland heet, van wie de uitspraak is dat 'Hitler en de nazi's slechts een stukje vogelpoep zijn in de succesvolle Duitse geschiedenis van duizend jaar’.

In de peilingen schommelt de AfD tussen een derde en vierde plaats, ver weg van de meerderheid en trouwens, niemand wil met ze regeren, maar ze laten wel degelijk van zich horen, onder anderen via hun drek queen Alice Weidel. Vergeleken met deze parelheks is Sigrid Kaag een Zeeuws Meisje. Het meest opvallende slachtoffer van hun bruingehemde vreemdelingenhaat was Jerome Boateng, een donker gekleurde speler van de Mannschaft, van wie volgens Sauland ‘niemand zijn buurman wil zijn’. De uitspraak dateert alweer van 2016 en de kritiek was enorm, maar bereidt u zich er maar vast op voor dat de bagger deze week vlak voor de verkiezingen weer gaat kolken nu Boateng een boete van 1,8 miljoen euro boven het hoofd hangt. Dat is een serieuze sanctie en het gaat ook zeker ergens over: het houdt verband met de eventuele mishandeling van zijn ex-vriendin. Er is niets bewezen en het onderzoek is nog gaande, maar wat de Afd betreft is de uitslag al bekend: Boateng is een namaak-Duitser en die willen we niet. Ik zou niet naast Sauland willen wonen.

Copyright Peter Bonder.

Met dank aan 360SportsIntelligence.

Kijk ook op www.twentesport.com.